General press inquiries
pr@bigcommerce.com

July 06, 2022

BigCommerce utökar sitt globala fotavtryck till Danmark, Norge, Sverige och Österrike för att ge handlare möjlighet att skala upp och expandera sina onlineföretag

Nya expansioner till DACH och Norden ger lokala handlare konkurrensfördelar så att de kan utforma innovativa shoppingupplevelser eftersom e-handelsmarknadsintäkterna i Europa förväntas uppgå till 569,2 miljarder USD år 2025

AUSTIN, Texas – 6 juli 2022 – BigCommerce (Nasdaq: BIGC), en ledande Open SaaS e-handelsplattform för snabbväxande och etablerade B2C- och B2B-varumärken, meddelade idag att den har utökat sin europeiska närvaro till att omfatta Österrike, Danmark, Norge och Sverige. Med sin expansion till DACH och Norden, samt helt lokaliserade ekosystem för teknik- och byråpartner, kommer BigCommerce att göra det möjligt för handlare av alla storlekar och sammansättningar att bygga och skala upp sina onlineföretag så att de kan leverera sömlösa shoppingupplevelser till lokala och globala kunder och generera intäkter.

"Med BigCommerce ankomst till nya DACH- och nordiska marknader får handlare i dessa regioner en lokaliserad, kraftfull och skalbar öppen SaaS e-handelsplattform och en uppsättning kärnprinciper som inte tidigare erbjudits i en enda lösning", säger Jim Herbert, senior vice president och general manager EMEA på BigCommerce. "Med vår beprövade e-handelsplattform i företagsklass får handlare av alla storlekar verktygen och de innovativa funktionerna - från headless till omnichannel till B2B - för att skapa vackra och engagerande shoppingupplevelser som är baserade på, och förstärkta av, framåtblickande teknikstackar."

Branschinsikter förutspår att e-handeln i Europa under de kommande åren kommer att upprätthålla den tillväxtbana som coronapandemin medfört. Danmark och Norge lät rapportera Europas högsta online-shoppingutgifter per capita på cirka 3 000 respektive 2 300 euro, med 29 % i Danmark som framhåller enkelhet och bekvämlighet som den främsta drivkraften. I Sverige har e-handelns andel av den totala detaljhandelsmarknaden konsekvent ökat sedan 2007 där onlineshopping uppskattas till 146 miljarder kronor. Med BigCommerce flexibla, öppna SaaS e-handelsplattform i företagsklass, kan handlare i DACH och Norden ta sina onlineföretag till nästa nivå för att:

  • Skapa mångsidiga shoppingupplevelser som främjar tillväxt. Förutom en helt översatt kontrollpanel och modersmålsstöd kan återförsäljare använda säkra betalningsfunktioner på flera språk och med flera valutor för att enkelt skapa lokala skyltfönster eller utöka möjligheten att nå nya kunder på nya marknader. Globala handlare kan även använda Multi-Storefront för att effektivt hantera flera skyltfönster, varumärken, kundsegment och/eller geografiska områden från en enda BigCommerce-butik.

  • Leverera en shoppingupplevelse över flera kanaler och etablera nya intäktsströmmar. BigCommerce öppna SaaS-metod möjliggör direkta integrationer med globala kanaler såsom Facebook Shopping, Instagram Shopping och TikTok Ads som hjälper handlare att utveckla starka flerkanalsstrategier vilket stärker försäljningen.

  • Utnyttja B2B-funktionalitet för att bygga kraftfulla B2B-skyltfönster. BigCommerce avancerade svit med inbyggd funktionalitet och ett starkt ekosystem av integrationspartnerprogram gör att B2B-handlare enklare kan erbjuda sömlösa B2C-liknande upplevelser till kunderna.

  • Utnyttja headless-teknik för framtidsorienterade skyltfönster. Som ledande inom headless-e-handel och som medlem i MACH Alliance har BigCommerce integrationer med en mängd ramverk och förstklassiga teknikekosystem gjort det möjligt för företag att utvecklas från monolitiska arkitekturer till smidiga och framtidssäkra teknikstackar.

Några av de framstående varumärkena i Norden som redan utnyttjar BigCommerce-plattformen för att återuppliva och utöka sina onlinebutiker är bland andra String Furniture, Food Locals, FirstVet, greenworks, Neat och Tell.

Mer information om BigCommerce växande närvaro i Europa finns på https://www.bigcommerce.se.

Om BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) är en ledande öppen programvara-som-en-tjänst (SaaS) e-handelsplattform som ger handlare av alla storlekar möjlighet att bygga, förnya och expandera sina företag online. BigCommerce förser handlare med sofistikerad funktionalitet i företagsklass, anpassningsmöjligheter och prestanda som utgår från enkelhet och användarvänlighet. Tiotusentals B2C- och B2B-företag i 150 länder och inom många branscher använder BigCommerce för att skapa vackra, engagerande onlinebutiker, inklusive Four Pillars, Blooms the Chemist, S.C. Johnson, Skullcandy, SoloStove och Vodafone. BigCommerce har sitt huvudkontor i Austin, och kontor i London, Kiev, San Francisco och Sydney. Mer information finns på www.bigcommerce.com eller följ oss på Twitter, LinkedIn, Instagram och Facebook.

BigCommerce® är ett registrerat varumärke som tillhör BigCommerce Pty. Ltd. Tredjepartsvarumärken och tjänstemärken tillhör sina respektive ägare.